Berenice Noordam, Rotterdam 1957, volgde de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en bekwaamde  zich daarna verder bij schilder, tekenaar en illustrator Mart Kempers en bij Rien Bout, die bekend werd met zijn stillevens, portretten en historiestukken.

 

Thans is zij een geliefd portretschilder in haar geboortestad Rotterdam, waar haar atelier gevestigd is  in de oude dorpskern van Hillegersberg. De portretten van Berenice Noordam hebben een realistische maar genereuze stijl, waarbij naar een evenwicht wordt gezocht tussen getoonde persoonlijkheid, en vooral een goede gelijkenis.

 

Haar herkenbare stijl heeft tot vele portret-opdrachten geleid van bekende en  minder bekende Rotterdammers, hun ouders, hun kinderen, kleinkinderen én… hun paarden, honden en andere geliefde dieren. Daarnaast schildert zij ook naar oude familie-foto’s.

 

Berenice voert allereerst een verkennend gesprek met degene die zich wil laten portretteren. Natuurlijk is er intensief overleg over hoe het  portret eruit moet gaan zien, de kleding, de kleuren, zittend, staand, formaat, prijs en eventuele toevoegingen zoals een huisdier of bijvoorbeeld een gekoesterd voorwerp, sieraad of stoeltje.

 

Daarna volgen een fotosessie en enkele poseersessies van gemiddeld een uur, verdeeld over ongeveer zes weken. Dat is de tijd die het gemiddeld kost om het portret te schilderen.

 

Na  goedkeuring droogt het schilderij nog een maand op het atelier afhankelijk van het jaargetijde. Dan kan het schilderij opgehaald en gelijst worden, waarbij zij graag adviseert. Tevens is het mogelijk van dieren een aquarel te laten maken.

 

 

® Berenice Noordam All Rights Reserved